הסכם קיבוצי ראשון במערכת וואלה!
בתום משא ומתן ממושך, חתמו נציגי ארגון העיתונאים וועד עיתונאי וואלה!NEWS על הסכם קיבוצי ראשון עם הנהלת החברה. ההסכם שנחתם תקף לשלוש שנים וכולל שורה של הטבות לעובדים, שמשפרות את תנאי ההעסקה ואת היציבות התעסוקתית בחברה:
קרן השתלמות: עובד בוותק של שנתיים ומעלה יקבל קרן השתלמות שאליה יופקדו 2.5% מצד המעסיק. לעובד בוותק של 5 שנים ומעלה יופקדו 5% מצד המעסיק.
אתיקה: הנהלת וואלה התחייבה לפעול בהתאם לתקנון האתיקה של מועצת העיתונות. מדובר בהישג חשוב שהופך את האתיקה העיתונאית להוראות בעלות מעמד משפטי מחייב ומחזק את החופש העיתונאי במערכת וואלה.
תקופת השתפרות לפני פיטורים: במקרה בו ההנהלה שוקלת את סיום העסקתו של עובד מסיבות של אי התאמה, יקבל העובד תקופת השתפרות. עובד בוותק של בין שנתיים לחמש שנים – יקבל תקופת השתפרות של 30 יום. עובד בוותק של חמש שנים ומעלה יקבל תקופת השתפרות בת 60 יום. עובד שישתפר בתקופה בהתאם לדרישות ההנהלה יהיה מוגן מפיטורים.
שכר מינימום גבוה מהחוק: ההסכם כולל טבלה שמסדירה שכר מינימום לכל תפקיד במערכת העיתונאית. שכר המינימום בכל תפקיד עולה ב-10% לעובדים עם ותק של מעל שלוש שנים, וב-10% נוספים לעובדים עם ותק של חמש שנים ומעלה.
תוספת ימי חופשה: לעיתונאים עם ותק של עד חמש שנים יינתן יום חופש נוסף מעל לקבוע בחוק. לבעלי ותק של חמש שנים ומעלה – יינתנו שני ימי חופש נוספים מעבר למה שנקבע בחוק.
חופשות מיוחדות: ימי חופשה יינתנו באירועים מיוחדים לרגל נישואים, בעת לידה, ברית מילה/בריתה ועוד.
ימי מחלה: תשלום דמי מחלה יהיה בשיעור 100% החל מיום המחלה הראשון. כל עובד יוכל לנצל עשרה ימי מחלה לצורך טיפול בילד חולה (במקום שמונה שנותן החוק).
תגמול על כוננות: עיתונאי שיידרש להיות בכוננות יהיה זכאי לקבל מנוחת פיצוי מגובה שליש משעות הכוננות שביצע בפועל (למשל על כוננות של 24 שעות יקבל העובד 8 שעות מנוחה, שלמעשה שוות ליום חופשה). אם עיתונאי בכוננות הוקפץ להגיע למערכת, אז בנוסף למנוחת הפיצוי על שעות הכוננות, הוא גם יקבל תשלום בגין עבודתו בפועל.
שי: באירועים משפחתיים ואישיים יקבלו העובדים שי מהחברה בשווי שלא יפחת מ-150 שקלים.
עדיפות במשרות: עובדי החברה יקבלו עדיפות בגישה לתפקידים שמתפנים במערכת.
השתלמויות: כל עיתונאי יהיה זכאי אחת לשנה לצאת ליום השתלמות שייחשב כיום עבודה בשכר.
מנכ״ל וואלה, אילן ישועה: ״מברך את העיתונאים בוואלה ואת ארגון העיתונאים של ההסתדרות על חתימת ההסכם ועל משא ומתן שנוהל תוך אחריות והוגנות וללא כל משבר ביחסי העבודה ובהתנהלות החברה. לצד טיפוח זכויות העובדים, שומר ההסכם על סמכויות הניהול המלאות בידי ההנהלה ומבטיח את יציבות החברה והגמישות הניהולית הנדרשת גם בהקשר לתהליך המכירה בו מצויה כרגע החברה. הכללת תקנון אתיקה מקצועית בהסכם מבטיחה חופש עיתונאי ואת עצמאות המערכת ומחזקת את החברה״.
יו״ר ארגון העיתונאים, יאיר טרצ׳יצקי: ״זה היה משא ומתן ארוך אבל לכל אורכו נוהל באווירה חיובית ותוך קשב של הצדדים זה לצרכים של זה. התוצאות הן בהתאם: מדובר בהסכם שמשפר את תנאי ההעסקה של העיתונאים ואת בטחונם התעסוקתי. אנחנו מברכים את וואלה שהסכימו לקחת על עצמם את תקנון האתיקה של מועצת העיתונות ולהכניס אותו כפרק מחייב בתוך ההסכם הקיבוצי״.
ועד וואלה: ״לקראת העתיד המאתגר שעוד נכון לנו, אנחנו שמחים מאוד שהגענו להסכמות עם הנהלת החברה. הבסיס של כל חברה הוא ההון האנושי שלה, וכעיתונאים בעלי עין ביקורתית על המתרחש במדינה ובכלל – אנחנו מאמינים שכלי תקשורת צריך להוות דוגמה ליחסי עבודה תקינים, ואנחנו גאים שההסכם משקף את אותה אמונה. ההסכם שנחתם היום מהווה אבן דרך ובסיס לנאמנות בין הנהלת החברה והעובדים, וכולנו תקווה שהכללת פרק האתיקה של מועצת העיתונות בהסכם מהווה הוכחה לנאמנות של אתר וואלה! NEWS כלפי הגולשים שלו. זה גם הזמן הראוי להודות לארגון העיתונאים שעמד לצדנו לאורך התהליך הממושך וכן להנהלת החברה על מעורבותה ורצינותה לאורך המו”מ״.
המשא ומתן לווה על ידי היועצים המשפטיים של ארגון העיתונאים, עוה״ד אמיר בשה וד״ר מורן סבוראי. את וואלה!NEWS ליוו עורכי הדין אוהד גלעדי ושירלי רזניק האוזר ממשרד נחום פינברג ושות’.