פניה לביה"ד לעבודה: הציגו נתונים על סגירת רשת מקומוני ידיעות
ועד עיתונאים ידיעות תקשורת וארגון העיתונאים פנו היום (א’) לבית הדין לעבודה במטרה להחזיר את הנהלת ידיעות תקשורת לשולחן המו”מ ולקיים דיון ענייני ומבוסס נתונים עסקיים על ההחלטה לסגור את רשת מקומוני ידיעות.
בראיון שהתקיים היום בתוכנית “יומן הצהריים” בגל”צ, הסביר יו”ר ארגון העיתונאים את הסיבה לפניה לבית הדין לעבודה:
“אנחנו מרגישים שלא מדברים איתנו בצורה ברורה וכנה ולכן נאלצנו לערב פה את ביה”ד לעבודה. התפקיד של העיתונות המקומית הוא להעלות גם את הדברים שאין להם קהל של מאות אלפי קוראים או גולשים. המשבר הגדול הוא לא שסוגרים עיתוני נייר אלא שיש פחות ופחות עיתונאים. זו בעיה מאוד קשה לחברה הישראלית”.
ארגון העיתונאים ביקש מהנהלת החברה בין השאר להציג את כלל הנתונים עליהם מתבססות ההחלטות העסקיות, כאשר ברקע נמצאת כוונתו של מו”ל הקבוצה ארנון מוזס, להשקיע סכומי עתק ברכישת מניות הבנקים, במטרה לבסס את שליטתו בידיעות אחרונות, בטרם יחל משפטו בתיק 2000.