"על המשטרה להפסיק להפריע לעיתונאים לעלות להר הבית"
ארגון העיתונאים פנה אתמול (23 באוגוסט) למשטרת ישראל לאחר שנמנעה כניסה של עיתונאים להר הבית. הארגון רואה בכך המשך של התנהלות המשטרה שפוגעת בחופש העיתונות – התנהלות שבעקבותיה כבר עתר הארגון לבג”ץ.
הפעם הגיעו אלינו מספר פניות מעיתונאים שהמשטרה מנעה מהם אתמול להיכנס להר הבית ובעקבות כך הוצאנו מכתב דחוף בנושא למפכ”ל המשטרה רוני אלשיך.
במכתב למפכ”ל קורא ארגון העיתונאים למשטרה לחדול מהפרעה לעיתונאים בעת מילוי תפקידם במתחם הר הבית: “ביממה האחרונה הגיעו אלינו פניות של עיתונאים שכוחות אבטחה פרטיים תחת אחריות המשטרה מנעו מהם לעלות להר הבית בנימוק שביקור עיתונאים על ההר מחייב תיאום עם המטה הארצי. באחד המקרים אפילו נשאל העיתונאי למי הצביע בבחירות. המאבטח ששאל את השאלה
הבלתי לגיטימית סירב להזדהות ואף התרברב באוזני העיתונאי ש’אין לך איך להוכיח שאמרתי את זה'”.
עוד נאמר במכתב כי “ארגון העיתונאים רואה בחומרה כל פגיעה בחופש הסיקור של עיתונאים בירושלים. ראוי להזכיר בהקשר זה שהארגון אף עתר לבג”ץ בנושא לאחר פגיעות קודמות של המשטרה בירושלים בחופש הסיקור. פגיעות שהמשטרה לא הכחישה”.
למכתב הפנייה למפכ”ל לחצו כאן