עבריתالعربيةEnglish

חוק חופש המידע: סדנה לעיתונאים

סדנה שקיימנו ב26 לינואר 2021 בשיתוף עם היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים.
במפגש הקצר והממוקד, קיבלנו סקירה על המשמעות של חוק חופש המידע עבור אזרחים ועיתונאים וכיצד הפך החוק לכלי חשוב בשקיפות הממשל ובמעורבות הציבור בקבלת ההחלטות במדינה. כמו כן, למדנו כיצד להשתמש באופן יעיל באפשרויות שמציב בפנינו החוק, על מנת לאסוף מידע חיוני לצורך תחקירים.
את הסדנה העבירו עו"ד שלומי בילבסקי, מ"מ ראש היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים וגלית עסיס, מנהלת תחום חופש המידע ביחידה.


קים בוי: עיתונות ברשתות חברתיות

טוויטר, פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות שינו מקצה לקצה את האופן שבו אנו צורכים חדשות כיום. עבור עיתונאים, מדובר בכר פורה לפריחתה של עיתונות דיגיטלית חדשנית ומקיפה.
בוובינר של (SPJ (Society of Professional Journalists, תלמדו על הכלים שמציעות טוויטר, פייסבוק וגוגל באמצעותם ניתן לחזק ולהעמיק את עבודתכם העיתונאית.
את הוובינר הנחתה קים בוי, מומחית לעיתונות דיגיטלית.


מייק ריילי: עיתונות סמארטפון

בוובינר הבא של (SPJ (Society of Professional Journalists, תכירו אפליקציות המתאימות לעיתונאים, שיהפכו את מכשיר הסמארטפון או האנדרואיד שלכם לחדר חדשות נייד. תלמדו על כלים חינמיים ואפליקציות שבאמצעותן ניתן לבנות סרטונים לרשתות החברתיות, לעצב תמונות, ולבנות שקפי אודיו.
את הוובינר מנחה מייק ריילי, מומחה לעיתונות דאטה ועיתונות דיגיטלית.


אלעד רצון: סדנת טוויטר למתקדמים

המפגש הראשון מתוך סדרת הרצאות בסדנת "צייצנות למקצוענים" שארגון העיתונאים יזם בהובלת אלעד רצון, מומחה לדיגיטל בכלל ולשימוש בטוויטר לקידום סדר יום בפרט, לשעבר מנהל יחידת הדיגיטל, המחקר, הפיתוח ואיסוף המידע הדיגיטלי של משרד החוץ. הרצאה זו מהווה הקדמה מעמיקה ומקיפה לטוויטר, והכלים החשובים שהיא פיתחה במיוחד עבור עיתונאים.


רן בר זיק: הגנה על מקורות עיתונאיים

העיתונאי ("הארץ") והמתכנת רן בר-זיק, נפגש בוובינר מיוחד עם חברי ארגון העיתונאים לדיון על האמצעים הפשוטים הקיימים ברשת בהם ניתן להשתמש כדי להגן על מקורות עיתונאיים ולוודא כי כעיתונאים אתם לא משאירים מאחור יותר מדי מידע שעשוי לסכן אתכם. המפגש היה חלק מסדרת ההרצאות "אקדמיה לעיתונות 2020" שקיים ארגון העיתונאים יחד עם מועדון העיתונות הירושלמי.


אסתי סגל: כלים ושיטות עבודה בדאטה ג'ורנליזם

נתונאות או דאטה ג׳ורנליזם- הזן החדש והחם בשדה העיתונות שתופס חלקים גדולים יותר ויותר מהתקשורת המובילה בעולם. בסדנה למדנו כיצד ניתן לזהות את הסיפור העיתונאי בתוך 'ערימות' הדאטה, והכרנו מגוון פלטפורמות מגניבות להדמיית נתונים ותוכנות חינמיות להנגשת מידע. את הסדנה העבירה אסתי סגל, מומחית לאינפוגרפיקה ודאטה ג'ורנליזם. המפגש היה חלק מסדרת ההרצאות "אקדמיה לעיתונות 2020" שקיים ארגון העיתונאים יחד עם מועדון העיתונות הירושלמי.

לין וולש: אתיקה עיתונאית בעידן הדיגיטלי

עד כמה האתיקה העיתונאית מגבילה אותנו בעיתונות הדיגיטלית? האם כלי התקשורת צריך להיות קשוב לציבור, ולהסיר או לשנות כותרת חדשותית כשהרבה אנשים מבקשים? ואיך אפשר להגן על מקורות המידע שלנו, כאשר רוב העבודה העיתונאית מתבצעת בכלים דיגיטליים? וובינר מרתק בהנחיית לין וולש, עיתונאית זוכת אמי. המפגש היה חלק מסדרת ההרצאות "אקדמיה לעיתונות 2020" שקיים ארגון העיתונאים יחד עם מועדון העיתונות הירושלמי.


סתיו זיו: איך עושים עיתונות בדיגיטל?

מסתבר שיש אישה שמנהלת את חשבון הטוויטר המגניב של תאגיד כאן: סתיו זיו מצוות דיגיטל. סתיו שיתפה את משתתפי סדנת האקדמיה לעיתונות 2020 בקצת מכלי העבודה המוצלחים שהיא משתמשת בהם, והראתה דוגמאות מגניבות, וגם דרכים יעילות לנהל משברים. ספוילר: הומור.